ZAVÁDĚNÍ SYSTÉMŮ SVP A HACCP
Zásady správné výrobní praxe (SVP) lze považovat za základní kámen pravidel, kterými by se měli pracovníci v potravinářství a gastronomii řídit. A proto, než se začnou v potravinářských a gastronomických provozech zavádět jakékoliv systémy, je potřeba zjistit v rámci vstupního šetření úroveň dodržování SVP a případně zajistit nápravu a navrhnout nápravná opatření k odstranění nedostatků. Posuzujeme: stavebně-technický stav, výrobní požadavky, úroveň sanitací a personální záležitosti.
Provozně organizační řád
Provozně organizační řád je nezbytný nástroj pro zvládnutí správné výrobní praxe (SVP) a základním kamenem pro stavbu dalších systémů HACCP (kritických bodů), firemních standardů, systému jakosti ISO 22000:2005, akreditace zdravotnických zařízení aj.
V rámci zpracování provozně organizačního řádu zpracováváme i cedule pro označení skladů a pracovišť.
V souladu s platnou legislativou naše společnost také vypracovává provozně organizační řády pro ubytovací služby, pro provozy wellness, fitness, sauny, odpadové hospodářství.
Zavádění systému HACCP
Podle Nařízení Evropského parlamentu a rady (ES) č. 852/2004 jsou všichni provozovatelé potravinářských a gastronomických provozů povinni vytvořit a zavést postupy založené na zásadách HACCP a postupovat podle nich.
Systém HACCP zavádíme pomocí programu HASAP Gastro Software nebo zpracujeme "papírový" Plán HACCP.
Aby byly zavedené systémy funkční, je důležité jejich pravidelné ověřování. Proto nabízíme našim zákazníkům dlouhodobou spolupráci, která zahrnuje různou úroveň ověřování funkčnosti a správnosti zavedených systémů formou auditů či kontrol, a dále aktualizace dokumentace a up grade v případě software.